Lamazuna

Krásné středeční odpoledne přeji,

již nějakou dobu testuji přírodní tuhou francouzskou BIO kosmetiku Lamazuna z eshopu ECONEA . V dnešním článku se dozvíte mé dojmy a zkušenosti s tuhou kosmetikou. 

Přiznám se, že jsem donedávna tuhou kosmetiku Lamazuna neznala. (Pořád je co objevovat a zvláště právě v kosmetice.) 

Značka Lamazuna má jasný cíl - zamezit plýtvání. Kosmetika je vyráběna ručně a s láskou z vybraných BIO ingrediencí. Kosmetika se balí pouze do rozložitelných krabiček z kartonu.

Všechny produkty Lamazuna jsou veganské, netestované na zvířatech a vyrábí také varianty kosmetických přípravků bez esenciálních olejů, tedy vhodné i pro kojící či těhotné ženy a malá škvrňata. Vybere si zkrátka celá rodina!



Jako první tu máme Lamazuna Tuhý odličovač make-upu.

Je vhodný nejen na pleť, ale odlíčí i oči a rty od dlouhodržící rtěnky. Postup je jednoduchý, na mokrý obličej přiložím odličovač a krouživými pohyby aplikuji na pleť. Na oči doporučuji použít i třeba znovu pratelné odličovací tampónky. Nemusíte se bát, oči po nanesení neštípou. Je vytvarovaný tak, aby aplikace byla co nejjednodušší. 

Složení: Butyrospermum Parkii Butter*, Glyceryl Stearate, Polyglyceryl-4 Oleate, Simmondsia Chinensis Seed Oil*, Copernicia Cerifera Cera*, Zea Mays Starch*, Montmorillonite, Vitis Vinifera Seed Oil*, Illite, Kaolin, Tocopherol, Helianthus Annuus Seed Oil. *Z kontrolovaného ekologického zemědělství, **Složka přírodního původu 


Lamazuna Tuhé mýdlo na čištění obličeje pro normální pleť - exotika

Mýdlo moc pěkně voní a má krásný tvar obláčku. Opět stačí mýdlo navlhčit a krouživými pohyby s ním masírovat obličej. Mýdlo používám večer po odlíčení tuhým odličovačem tak i ráno po probuzení a masíruji cca 60 sekund, vytvoří se jemná krémová pěna. Po čištění nezapomenout důkladně opláchnout obličej vodou. 

Složení: Sodium Cocoyl Isethionate, Stea­ric Acid**, Palmitic Acid**, Illite**, Cocos Nucife­ra Oil*, Prunus Amygdalus Dulcis Oil*, Kaolin**, Decyl Glucoside, Aqua, Parfum**, Gardenia Jasminoides Fruit Extract**, Maltodextrin**, Tocopherol**, Helianthus Annuus Seed Oil**.*Z kontrolovaného ekologického zemědělství **Složka přírodního původu


Lamazuna Tuhý deodorant - palmorůžová

Deodorant s jemnou vůní bez špetky nežádoucích solí hliníku. Deodorant se má navlhčit teplou nebo studenou vodou. Doporučuji teplou :-). První dny jsem ho zkoušela bez navlhčení, protože to jsem ještě nevěděla, že ho musím navlhčit. No šlo to, ale hodně špatně :-).

Složení: Sodium bicarbonate, cocos nucifera (coconut) oil*, kaolinite, helianthus annuus seed cera / helianthus annuus (sunflower) seed wax*, cetearyl wheat straw glycosides, cetearyl alcohol, acetic acid, cymbopogon martini (palmarosa) oil*, geraniol, linalool, citral, farnesol, limonene. *Z kontrolovaného ekologického zemědělství


Lamazuna Menstruační kalíšek v růžovém 

Menstruační kalíšek jsem si vzala, abych ho mohla vyzkoušet, protože jsem byla zkrátka zvědavá. Rozhodně je to věc, na kterou si musím ještě zvykat. Kalíšek je měkký a snadno se čistí. Nabízí mnohem vyšší kvalitu a životnost než klasický silikon. Ze zdravotního hlediska je lepší než tampony. Myslím si, že je to vynález, který mezi námi ženami budí časté diskuze. Rozhodně používáním kalíšku ušetříme peníze a taky ušetříme velké množství odpadu. Kalíšek neobsahuje latex, ftaláty ani bělidla.

Na eshopu Econea.cz najdete nejen přírodní kosmetiku, ale i např. potřebné věci do domáctnosti, ekologické termosky a termohrnky, eko drogerii, zubní kartáčky, přírodní dekorativní kosmetiku, doplňky stravy, vše pro bezobalové nakupování a spoustu dalšího.

Já už mám zálusk na další věc z eshopu, která zatím není na skladě, ale pokud doskladní určitě se s vámi na svém Instagramu podělím. (@lucie.ivancikova)

Který z produktů vás nejvíce zaujal?

Doufám, že se vám dnešní článek líbil a budu se na vás těšit u dalšího. 

L.

PS: Článek je ve spolupráci s Econea.cz


Komentáře