ČÍNSKÁ TLAKOVÁ AUTOMASÁŽ

 Pěkný den holky,

před nedávnem mi přišel balíček z nakladatelství  ANAG www.anag.cz . Dorazily mi dvě knížky, ale tento článek věnuji jedné z nich a tím je knížka s názvem Čínská tlaková automasáž.


 Vzala jsem knížku především pro manžela, jelikož ho toto téma zajímá a v minulosti podstoupil na vlastní kůži tlakovou automasáž a byl mile překvapen jak mu pomohla. Zřejmě tato knížka nebude pro každého, ale myslím si, že na tom rozhodně něco je.

Knížka obsahuje konkrétní léčbu 50 běžných obtíží za použití 12 nejdůležitějších akupresurních bodů, kterou napsal Laurent Turlin. Je to praktik tradiční čínské medicíny a kvalifikovaný akupunkturista, který akupunkturu vyučuje a provádí na své klinice v Paříži. Po pětiletém studiu v Evropě a dvouletém v Číně vyvinul metodu, která je založená na energetické anatomii podle učení tibetského mistra Djwhal Khul. Také studoval a byl asistentem u Philippa Sionneaua, známého odborníka v oblasti čínské medicíny.



V knize Čínská tlaková automasáž najdete:

1. Principy tradiční čínské medicíny

2. Co je to akupresura?

3. Doplňkové techniky

4. 12 nejdůležitějších bodů

5. Léčba běžných obtíží

- Zažívací problémy

- Problémy s dýchacím systémem

- Bolestivé stavy

- Gynekologické, urologické & sexuální problémy

- Psychické & nervové poruchy

- Prevence




Vrátila bych se k bodu 3. Doplňkové technice, kde naleznete právě rady a triky s esenciálními oleji, které mám třeba osobně ráda. Ve starodávných kulturách, zejména v Číně před více než dvěma tisíci lety, se esence a aromatické rostliny běžně používaly k léčebným účelům (například při epidemiích se používala skořice, pepř a zázvor). Esenciální oleje se v tradiční čínské medicíně využívají dodnes.

V knize se zmiňuje o různých esenciálních olejích. Hlavní z nich s popisem a vlastnostmi jsou :

Eukalyptový, zázvorový, rozmarýnový, čajovníkový, cypřišový, mátový, nardový, niaouli esenciální olej.

Co zahrnuje dvanáct nejdůležitějších bodů & oblasti jejich účinku? Hlava ; nos ; náhlé příhody ; imunitní systém ; boční strany trupu, boky ; srdce, hrudník ; hlava, zátylek ; obličej, ústa, nos ; třísla, nohy ; záda, bederní oblast ; břicho, žaludek ; podbřišek. 

Každý z těchto dvanácti bodů ovlivňuje určitou část těla. Mají specifický účinek na oblasti, ke kterým se vztahují, čemuž se říká tropismus (odpovídají oblasti). Lze říci, že tyto body skenují anatomickou geografii lidského těla. Poskytují nám obecnou a praktickou metodu k úlevě od bolestivých stavů.

 


Knížka je velice pěkně zpracovaná, je vhodná pro člověka, kterého tlaková automasáž zajímá a vše je dopodrobna zpracované a rozepsané vč. fotek. 

Pokud Vás třeba trápí časté bolesti hlavy, bolest v bedrech nebo třeba nadýmaní. Zkuste se třeba podívat po něčem takovém. Na stránkách ANAG najdete několik i podobných knížek tohoto typu. Kdyby se Vám líbila knížka, přikládám odkaz https://www.anag.cz/cinska-tlakova-automasaz-12-nejdulezitejsich-akupresurnich-bodu-pro-peci-o-vase-zdravi/pA96.5832/

Napište mi Váš názor na toto téma, zda jste třeba i vyzkoušeli na vlastní kůži čínskou tlakovou automasáž?

Budu ráda za každý komentář a jinak Vám přeji krásný den a budu se na Vás těšit u dalšího článků.

L.

PS: Tento článek je ve spolupráci s nakladatelství ANAG.


Komentáře