Almara Soap

Ahojte holky,

dnešní článek věnuji značce Almara Soap a představím Vám nejvoňavější mýdla a sůl do koupele, kterou jsem kdy zkoušela. :-)



Produkty, které jsou v článku mám přímo ze stránek www.almarasoap.cz , ale mýdla najdete kromě e-shopu také v kamenných prodejnách po celé České republice a Slovensku. Mýdla můžete zakoupit v obchodech s přírodní kosmetikou a bezobalových prodejnách, obchod se zdravou výživou a kaváren, obchodech s dárkovými a designovými předmětu, květinářstvích nebo kosmetických a tatérských studiích. 

Značka Almara Soap začala vyrábět mýdla od roku 2014 a v polovině roku 2019 k nim přidali i přírodní kosmetiku.
Mýdla vyrábějí od základu ručně tradiční metodou za studena, kdy se spojují tuky se zásadou a chemickou reakcí dochází k jejich saponifikaci, čili zmýdelnění. Používají pouze rostlinné oleje té nejvyšší kvality, často lisované za studena. V mýdlárně vyrábějí dvě standardní kolekce: přírodní a fancy. A vedle nich oblíbené sezonní edice v limitovaných objemech.

Cherry Blossom (limitovaná edice)



Tohle je přesně to mýdlo, které Vám doma vykouzlí nádhernou vůni rozkvetlých stromů. Mýdlo Cherry Blossom je z jarní limitované edice, ale ještě pořád se dá zakoupit na stránkách a určitě seženete i v některých bezobalových obchodech, jen pozor, protože je do vyprodání zásob. Takže pokud Vás mýdlo zaujala, což věřím že ano, protože už jen ten design mýdla je velice nádherný a roztomilý. Mýdlo Cherry Blossom obsahuje vysoký podíl pečlivě namíchaných rostlinných olejů, které zaručují velmi jemné, hebké mytí a pokožku zanechají vláčnou, vyživenou a nevysušenou. O krásnou baru mýdla se postarala minerální barviva, oxid zinečnatý a zdobení biodegradabilními glitry z celulózy, které jsou 100% rozpustné ve vodě.
Složení: voda, slunečnicový olej, palmový olej (RSPO), kokosový olej, olivový olej, parfém, oxid zinečnatý, minerální barvivo mica, oxid železa, biodegradabilní glitry z celulózy.

Babiččina zahrádka (přírodní kolekce)



Babiččina zahrádka, tak takhle nese název přírodní ručně vyráběné mýdlo na suchou pokožku. Tohle mýdlo voní nádherně, hlavně po bylinkách, ale velice intenzivní a jasnou vůni nese měsíček, který je díky svým úžasným vlastnostem jednou z vůbec nejpoužívanějších bylinek v kosmetice a lékárenství. A jako další můžete cítit geránii. Geránium je typ muškátu, který patří spolu s měsíčkém k nejtradičnějším květinám zahrádek.
Složení: olivový olej, voda, palmový olej (RSPO), kokosový olej, slunečnicový olej, sezamový olej LZS, extrakt z měsíčku, 100% esenciální olej geránie, růžový a žlutí jíl, kvítky měsíčku.

Wild Rose (fancy kolekce)



Novinka ve stálé Fancy kolekci. Mýdlo Wild Rose, které je momentálně na stránkách vyprodané, ale jistě jej co nejdříve naskladní a není se čemu divit, že je o něj velký zájem. Mě se na prvním místě líbí design mýdla a už jak napovídá název ,,Wild Rose,, tak si představím růžovou zahradu s okouzlující vůní symbolizující poselství lásky. Růžová vůně má úžasný terapeutický účinek. Dokáže báječně zharmonizovat a vyčistit hlavu. O výrazné barvy tohohle kousku a jeho krásný vzhled se opět postarala přírodní minerální barviva, oxid zinečnatý a zdobení růžovými květy.
Složení: voda, slunečnicový olej, palmový olej (RSPO), kokosový olej, olivový olej, parfém, oxid zinečnatý, minerální barvivo mica, oxidy železa, růžové květy.

Růžový grep (fancy kolekce)



Výrazný svěží grep v broskvové šťávě s mangem. Vůně je neodolatelná. Je výrazná, svěží, povzbuzující. Přitažlivé pastelové barvy doplňuje top zdobený zlatou micou a růžovými lístky do podoby skutečného grepu. 
Složení: voda, slunečnicový olej, kokosový olej, palmový olej (RSPO), olivový olej, parfém, oxid zinečnatý, minerální barvivo mica, oxidy železa, plátky růže.

Scrub na rty Juice lips



Můj úplně první přírodní scrub na rty a zároveň i první scrub se šťavnatou chutí a vůní jahod a pomeranče. Pomerančová vůně je hodně intenzivní, přirovnala bych jí k čerstvě rozkrojenému pomeranči. Prostě nádhera, kterou si chcete dát na rty. Má zcela přírodní složení a ekologický skleněný obal s kovovým víčkem. Scrub rty zjemní a vyživí. Rty se namočí nebo olíznout, nabere se scrub na prst a jemně s ním rty masíruji. Pak opláchnu a nebo klidně můžu i olíznout. Obsahuje třtinový cukr v bio kvalitě, jahodová zrníčka a prášek, mandlový olej lisovaný za studena a bio bambucké máslo. Právě olej a máslo dodají rtům potřebnou hebkost a vláčnost. Nádhernou vůni kromě jahůdek zajišťuje 100% esenciální olej z pomeranče.

Sůl Time to Relax



Relaxační sůl do koupele s nádhernou bylinkovou vůní. Poprvé jsem se setkala s epsomskou solí. Obahuje mimo jiné i mořskou sůl, hrubou himálajskou sůl a směs bylinek - slézu, měsíčku, levanduli a růži, které vodu přírodně trošičku obarví do modra. Sůl Time to Relax je určená hlavně pro uvolnění těla a zklidnění mysli po náročném dní a to někdy opravdu potřebujeme. Používají i můj manžel, který je naprosto se solí spokojen. Sůl má skleněný obal s kovovým víčkem, který se dá potom použít na cokoliv. Já už mám nachystanou sůl do koupele z lékarny, která nemá moc hezký obal, takže tuhle sklenici hned využiji právě na další sůl. Jinak rozhodně tohle nebylo naše poslední balení soli. Je opravdu skvělá a ta vůně , která se nese po celém bytě je nepopsatelná.



Představila jsem Vám všechny produkty, které mám doma od značky Almara Soap. V nabídce ručně vyráběných mýdel si jistě vybere každý, jelikož mají obrovský výběr a každé mýdlo je zkrátka originál. 
Mýdla, která jsem zatím nepoužila jsem si uskladnila ve skříni s oblečením a asi ani nemusím zmiňovat, že to byl skvělý nápad. Než příjde řada na další mýdlo, tak mi aspoň slouží k provonění oblečení a celé skříně. Vydrží dlouho vonět. Doporučuji i jako dárek, protože takové mýdlo rozhodně nikoho neurazí. 

Doufám, že se Vám dnešní voňavý článek líbil a budu se těšit u dalšího.

Ahojte... :-)

PS: Tento článek je ve spolupráci se značkou Almara Soap. 

Komentáře